Revija Joker - Neutolažljiv stok mišic

ČLANKI
stranka » članki » konzolec - tematski članki » Neutolažljiv stok mišic
...
Case je pod hudim stresom. Sitna baba mu očita bledoličnost in kronično utrujenost. Mični osebni trenerki, s katero se že dlje časa spogleduje, pa si ljubezni ne upa izpovedati, ker ga je sram šoferskega trebuha in hlodastih okončin. Fitnes center mu je predaleč, zato se klesanja svojega zamaščenega telesa loti z novodobnimi telovadnimi špili.

Napaberkali smo najnovejše fitnesaške titule za PS3, xbox 360 in wii z vso pripadajočo gibatorsko mašinerijo. Ti kosi softvera obljubljajo izgubo odvečnih kilogramov, prožne mišice, boljše počutje in sploh vse, kar pritiče zdravemu življenju. Novost sicer niso, saj se z igram podobnimi izdelki, ki se nas trudijo prepričati, da je mahanje pred televizorjem odlična alternativa izletom v fitnes, srečujemo že leta. Res pa je, da se v zadnjih časih množijo kot krote po dežju, za kar so odgovorni popularni wii in prodirajoča kinect ter move. Jez telovadnih špilov je pred slabimi tremi leti odprla ravno Nintendova konzola z zaokroženim trenažnim sistemom Wii Fit (Joker 178) in potem z nadgradnjo Wii Fit Plus (J196).

Tokrat predstavljeni migetalski špili so samo vrh ledene gore, saj je teh čudes kot peska. Ponudba je najbolj pestra na wiiju, koder najdeš tudi predhodnike v nadaljevanju obravnavanih naslovov. Fitness Evolved se je prej na Nintendovi konzoli imenoval samo Your Shape, vključeval kamero in je bil namenjen skoraj izključno češpljam. The Biggest Loser: Ultimate Workout je za wii na voljo z rahlo drugačno vsebino ter podporo za wiimote in telovadno desko.

Če odmisliš primerjavo s telovadnimi ustanovami, so prednosti fit špilov pred sorodnimi dnevnosobnimi zmeneti očitne. Zlasti v primerjavi s fizkulturnimi devedeji, v katerih nastopajo znani obrazi iz sveta šovbiznisa. Prednjačijo tako pri interaktivnosti kot bistveno večji raznolikosti ter prilagodljivosti vaj in treningov. Bržda najpomembneje pa je, da nudijo konkretne povratne informacije. V njih navidezni osebni trenerji tvojo aktivnost namreč ves čas nadzorujejo prek kamere in / ali tipal v hardverskih pripomočkih. Najnovejši rod telovadščin zmore tvoje telo digitalizirati in analizirati, ga v realnem času preslikovati v vadbeni prostor znotraj igre ter te opozarjati, če vaje ne izvajaš po predpisih. Približno tako, kot bi poleg tebe stal, ti svetoval in te priganjal najet trener iz kosti in kože.
Poglejmo torej, ali so najnovejši telovadni špili vredni denarja in švica.

S podpodro Wii Fitovemu balance boardu se lahko pohvalijo praktično vse telovadnice za Nintendovo drkalico. Uporabljajo pa jo bolj ali manj kot po­ve­ličevano desko za steping.

Neutolažljiv stok mišic objavljeno: Joker 210
januar 2011