Revija Joker - God of War Collection

ČLANKI
stranka » članki » konzolec - tematski članki » God of War Collection
...
Sneti v playstation 3 zadega vnovič izdana God of War 1 in 2 na skupnem ploščku. Zbirka česa novega ne ponudi, da pa visoko ločljivost in veliko krvave zabave.

God of War 1 je star pet let, nadaljevanje tri. Marsikak špil s toliko vode pod mos­tom ne more več zadovoljiti publike, ki preteklosti ne gleda skozi rožnata očala. A Boga vojne sem ne spadata. Oba sta prvovrstni akcijski pustolovščini, ki navdušita z gran­dioznostjo kvesta, epskostjo okolice ter po­šas­ti, talismanskim antijunakom Kratosom in kakovostjo me­ša­nice tepeža + ugank + ploščadenja + razis­ko­va­nja. Njun dizajn je nenavadno moderen. Edini problem je podoba, saj sta špila izšla za playstation 2, ki se mu leta kar poznajo. HD-televizorji privoščljivo razk­rijejo zobaste robove nizkoločljivostne grafike, kar so v starih časih katodniki prijazno meglili.

Taka je naslovnica ameriške inačice, ki jo je moč pri dobrih prodajalcih, kot je Axelmusic.com, s poštnino vred dobiti za 33 EUR. Ker dotični po­šilja iz Evrope, uvoznih dajatev ne plačaš.

Kako torej polepšati God of Wara? Dos­lej je za silo na­čin nudila prva inačica playstationa 3, tis­ta, ki podpira nazajzdružljivost s PS2 in dotične igre raztegne ter zgladi nagrbančeno grafiko. Prav tako je varianta, čeprav neperfektna, računalniški emulator, kakršen je PCSX2. Najboljša možnost pa je nakup zbirčice God of War Collection, ki na enem blu-ray dis­­­­ku združuje oba Boga vojne, prestav­ljena v HD. V Zd­ru­ženih državah je za 30 dolarjev že izšla koncem 2009 (ker špili za PS3 niso regijsko zaščiteni, bo brez težav delovala z evropsko konzolo), koncem marca pa jo naposled pri­ča­ku­jemo v Evropi. Tržiti jo kanijo kot samostojen paket za 30 do 40 evrov in kot del puvaš­kega ruzaka God of War 3: Ultimate Trilogy Edition.

God of War Collection objavljeno: Joker 199
februar 2010

poglavja članka:

Uvod

Notri

Zunaj