Revija Joker - Nova buzza

ČLANKI
...
Snetijeva druščina ne more reči, da se z novima kvizoma iz serije Buzz, tistim za PS3 ter onim za PSP, ni zabavala. Toda njen načelnik postane živčen, ko možgane uporabi še za kaj drugega kot le za odgovarjanje na vprašanja.

Ni kaj, Sony ima vizijo. Leta 2004, ko je bil zdaj cvetoči trg za priložnostne igralce omejen na Bejeweled (in šefa) nabija­joče pisarniške tetice, wii pa je pomenil cviljenje vzhičenih najstnic, so Japon­­ci tehnološko nepodkovanim masam ponudili mož­nost preprostega sodelovanja v e-zabavi. Njihov londons­ki studio je izdelal Singstar, karaoke za playstation 2, ki so se prijele tako na žurih hardcore gejmerjev kot na družinskih srečanjih. Naslednje leto pa so udarili še z Buzzom - glasnim, raznobarvnim, v muziko us­me­rjenim kvizom, ki je takisto imel lasten kontroler, imitacijo kviznega glasovalnika s prijazno velikim rde­čim gumbom in štirimi manjšimi stiskabilnimi pravo­kotnički. Napake gor ali dol, oboje se je prodalo v ep­­skih količinah. Šele nato je prišel Nintendo in v luk­njo, ki jo je v mnogočem naredil Sony, zapičil belega osvajalčka.
Noben čudež ni, da je Buzz dobil deset nadaljevanj, Singstar pa še več. Toliko, da niso več nepoš­ko­do­vane nobene najstniške glasilke. (Hjah, človek mutira, nakar se mora visokofrekvenčno dreti na nak­lju­čen boy band ... Au.) In še manj hecno je, da sta obe zadevi skočili na PS3. Singstar pred pol leta - glej Joker 174, Buzz pak ravnokarši.

Nova buzza objavljeno: Joker 181
avgust 2008