Revija Joker - Sožitje postaj

ČLANKI
...
Raveer po desetletju povezovanja konzol naposled le dočaka koristno simbiozo.

Zamisel o povezavi prenosnih konzol(ic) z dnevnosobnimi sestrami je kar stara. Kmalu bo deset let od tega, odkar so jo udejanjili Japubeci pri Segi. Sparili so namreč mini konzolo ter pomnilnik flash in nastala je enota VMU (virtual memory unit), ki je rabila kot pomnilniška kartica za dreamcast. Določeni špili so omogočali nalaganje mini igric na kartico, ki jih je bilo moč potem drkati na poti. Sony je tovrstnega parazita, imenovanega pocketstation, nemudoma storil za prvo igralno postajo. Ampak če za tega predhodnika PSPja še nisi slišal, nič sekirati, kajti zunaj Japonske ga je ugledal malokdo. Za prvo 'pravo' vez med sobno in ročno drkalico bi lahko šteli na­vezo game boya advance in kocke. Vendar je bila ta sila omejena, saj je špilavni deček rabil le kot dodatni zaslon ali kontroler.
Ultimativni primerek združljivosti tako predstavljata PSP in playstation 3, ki ju je moč povezati prek brez­žič­ne mrežne povezave ali po USBju.

Ideja o ’ripanju’ BDjev na PSP ni napačna in močno upam, da jo kanijo udejanjiti. Med vrsticami so obljubljali celo združ­lji­vost z ipodi, zunom in mobilnimi telefoni.

Sožitje postaj objavljeno: Joker 179
junij 2008