Revija Joker - Xbox 360

ČLANKI
...
Microsoft in Sneti imata za vas luštkano kvizniško vprašanje, ki se glasi: zakaj je xbox 360, prvi predstavnik famozne naslednje generacije konzol, vbočene oblike? Če imate v mislih količkaj praktičen odgovor, si pri priči s skrhano žlico odrežite niple. Kajti replika je lahko samo ena. 'Zen'.

Ja, zen. 360 po mnenju njegovega glavnega projektanta J Allarda in velikana iz Seattla namreč ni le še ena igralna konzola. O ne. Frišni iksboksen je več - izdelek, zgrajen okrog filozofije, ne kovine & plastike. Elegantna konkavnost, posledica dizajna nagrajenega arhitekta? Le kaj bi to bilo drugega kot, citiram, 'ikonska gesta mojstra borilnih veščin, ki vdihuje.' Boljša grafika? Nastujte, dijo di buoh: to je 'interaktivna zabavna izkušnja, ki jo napaja človeška energija'. Plus ona MTVjevska splavitev tik pred letošnjim E3jem, ki je pokazala bore malo, ampak so pa po odru skakali The Killers in med publiko je bilo več joškavih ženskulj kot g33kov ... Zmerom se je s polenovko, namočeno v zdrobljeno steklo, nemilo tolklo po mnenjih, da je nova šatulja iks le xbox 1,5, nadgrajeni stari črni monolit, brzinsko splovljen za doseg ugodnejše tržne pozicije, preden Sony utegne anlišati playstation 3. Zakaj na prestolu je nepremakljivo čepela ideja, da je 360 stroj, ki naj bi ustregel uporabnikovim željam in zanj zgradil doslej najpopolnejše okolje umetnega sveta, namesto da bi se udinjal tipičnim sanjam o grafični moči.
Tako za Allarda kot za Microsoft - da, celo za Billa Gatesa - je bil 360 na moč osebna vizija. Vizija, ki zdaj, po opravljenem vsesvetovnem lansiranju na treh temeljnih področjih, od Amerike (22. novembra) prek Evrope (2. decembra) do Japonske (10. decembra) uresničena stoji na mizah stotisočev navdušencev. Tudi naši.

Napajalnik ni tako vroč, kot so jamrali Ameri, vendar ga je dobro postaviti na zračen prostor. To pa je nuja za sam 360, saj se bo v kakem regalu takoj pregrel.

Xbox 360 objavljeno: Joker 149
december 2005