Revija Joker - Odloži zdaj boj, pleši in poj!

ČLANKI
stranka » članki » konzolec - tematski članki » Odloži zdaj boj, pleši in poj!
...
Kljub brezžičnemu mik­ro­fonu in kameram, ki sp­rem­ljajo gibanje njegovega impozantnega korpusa, se Sneti ob novi ples-ni igri Just Dance 2015 in pevs­kem špilu Singstar spotakne ob lastne glež­nje in z rit­jo zbije po tleh televizor. Jadikoval bi, če ga ne bi grela misel na to, da je s posnetkom debilane postal najljub­ši šaljivec spletnega občestva.

V drugi polovici minulega desetletja nisi mogel sesti pred TV, ne da bi iz temnega kota skočil sumljiv tip in ti skušal v roke potisniti mikrofon, plas­tično kitaro ali imitacijo bobnov. A v industriji iger iz uspešnih novotarij radi nastanejo baloni, ki jih kmalu raznese, in prav to se je zgodilo glasbenim arkadam. Trg se je zasitil preštevilnih Singstarov ter žaganja v Guitar Heru in Rock Bandu. V kakih šestih letih so založniki naštepali nekaj ducatov jako podobnih si nadaljevanj in odvrtkov. Ter, za polno mero, nepregledno količino naknadno kup­ljivih štiklov. No, norija je minila in je srečoma ni nadomestil plaz licenciranih interaktivnih oddaj tipa X-Factor. Zdaj smo priče normalnemu tempu izdajanja in letno dobimo le eno ali dve plesni ter pevski igri. Med prve sodi Just Dance, med druge Singstar. 
Naj takoj povem krovno mnenje o njunih aktualnih izpeljankah. Je že res, da se zana­šata na znano shematiko. Ne pričakuj, da bo konzola razpoznavala glasove pri petju ali da bo prisoten doslej neviden na­čin preslikavanja gibov v dogajanje v igri, recimo direktno v videospot. Po drugi strani pa sta izdelka odlična za žur, družinsko udejstvovanje ali samotarsko izpopolnjevanje. V obeh se neobvezno zafrkavaš in nedeljskim obiskom prirediš drugačno doživetje, ali pa se trudiš podirati točkovne rekorde in osvajati trofeje. Takisto podpirata internetno druženje s snemanjem afnarij in opazovanjem drugih. Ob tem Just Dance že nudijo s popusti, Singstar pa je v osnovi brezplačen. Če torej pogrešaš tanc ino krul, ju ne spreglej.

Odloži zdaj boj, pleši in poj! objavljeno: Joker 260
marec 2015

poglavja članka:

Uvod

Singstar

Just Dance 2015