Revija Joker - Playstation TV: kukavičje jajce

ČLANKI
stranka » članki » konzolec - tematski članki » Playstation TV: kukavičje jajce
Playstation TV: kukavičje jajce
...
Sneti je obdelal že več mikrokonzol, napravic žepne velikosti, ki na televizor pošiljajo video- in igralske vsebine. Nobena ni bila kaj prida, zato ima velike upe glede playstation TVja. Jih japonski gigant upraviči?

Ob rajžah po trgovskih centrih, teh palačah moderne dobe, me vedno obhaja misel, koliko nepot­reb­nosti se valja po policah štacun. Vame zrejo kičasti palčki, na izbiro je petdeset vrst fižola in če bi se mi slučajno zahotelo nove WC-račke, je na razpolago tako v džungelskem kot savanskem odorju. Isto je pri napravah, ki te z utripanjem, videzom in brzostrelnim naštevanjem lastnosti hitro peljejo žejnega čez vodo. Med ducati škatel in napisov, ki obljubljajo vse mogoče, zlahka kupiš kruljavega mačka v žaklju. Nakar ta roma v predal ali na spletno tržnico, da oprasne naslednjega nič hudega slutečega.

Žal med take pripravice sodi playstation TV, ki je kljub sloviti blagovni znamki, renomiranemu proizvajalcu in načeloma nizki ceni 100 evrov polovičarski izdelek. V srži je to Sonyjeva ročna konzola vita brez lastnega zaslona, zapakirana v škatlico za ob televizor. Na Japonskem so jo lansirali že pred letom dni pod imenom vita TV, kar je na zahodu mutiralo v širše privlačni playstation TV. No, namen je povsod enak - dostaviti poceni napravo pod okriljem znamke PS, ki omogoča tako igranje kot predvajanje videa. A oba vidika sta obtolčena.

Playstation TV: kukavičje jajce objavljeno: Joker 258
januar 2015