Revija Joker - Tokyo Marble Chocolate

ČLANKI
stranka » članki » japanka » Tokyo Marble Chocolate
Tokyo Marble Chocolate
...
LilDragon

Čeprav je 'romantično' valentinovo mimo, je pomladni čas pravi za romantiko. Zlasti animejske vrste, ki zna biti včasih daleč od pričakovanega. Kaj imajo na primer skupnega do ušes zaljubljen fant, zmedena deklica in podivjan miniaturni osel? Tokyo Marble Chocolate, dvodelno animirano serijico studia Production I.G (tisti z Ghost in the Shell).

Odločni pogled dečve, ki ve, kaj ji manjka in kaj ji je storiti. Življenje pa bo kmalu polno oslarij. IA!!

Vsaka OVA (Original Video Animaton) od skupno dveh prikaže svojo plat iste ljubezenske zgodbe. V njej izvemo, da je simpatična Čizuru obsedena s prepričanjem, da ji uspešno razmerje ni usojeno, medtem ko nerodnega Judaija preganja nezmožnost, da bi izpovedal ljubezen. Čizuru zato sklene, da ga bo pustila, saj se njuno razmerje nikamor ne premakne. Kupi mu poslovilno darilo in se v rdeči obleki odpravi na zadnji zmenek, kjer pa jo fant sam preseneti z darilom. Zadrega se prelevi v skorajda akcijski pregon, ko iz velike darilne škatle skoči miniaturni osel z zeleno irokezo in plenicami.
Bistvo animeja se ne odvija samo na ravni fabule. Tako Čizuru kot Judai sta vsak po svoje nerodna in obsedena s prepričanjem, da sta nesposobna za resno zvezo. Štorija je v mnogih elementih klasičen anime, čeprav zna marsikoga razočarati dejstvo, da ne bo videl spodnjih hlačk in zardevajočih mladoletnic. Najbolj pester košček tega mozaika je prodajalna malih živali, kjer ti namesto ljubkega kosmatinčka, ki si ga nameraval kupiti, naključno zavijejo agresivnega kopitastega ščetinarja.
Tokyo Marble Chocolate je režijski prvenec Naojošija Šiotanija, ki je sodeloval na vizualno zanimivih projektih, kot so Blood+, Le Chevalier D'Eon, Tekkon Kinkreet in Ghost Hound. Tudi tokrat je, kljub vizualni nezahtevnosti zgodbe, poskrbel za presenečenje. Ekipa je na podlagi skice, ki jo je pripravil Šiotani, izdelala sanjski prizor treh junakov, ki padajo s tokijskega stolpa, animacija tega prizora pa je pripravljena z rotacijo kamere za poln krog, čeprav prizor traja le nekaj sekund. Da animeja spominjata na glasbeni video, pa ni iz trte izvito, saj sta nastala na podlagi dveh komadov. Hiphoper SEAMO je bil inspiracija za njeno, pop dvojica SUKIMASWITCH pa njegovo plat zgodbe. Mimogrede, če za SUKIMASWITCH še niste slišali, ju lahko v filmu tudi vidite – njuna animirana druga jaza sta Takuja in Šinta iz prodajalne malih živali.

Tokyo Marble Chocolate objavljeno: Joker 190
maj 2009