Revija Joker - Innocent Venus

ČLANKI
stranka » članki » japanka » Innocent Venus
Innocent Venus
...
Kimoko

Postapokaliptična mecha je postavljena v alternativno prihodnost. Leta 2010 so ogromni hurikani uničili večji del oble in populacijo okrnili za pet milijard ljudi, velesile severne poloble pa pokopali pod večmetrs­kim slojem snega ali jih potisnili v morje. Biblijski potop ne požre Japonske in tamkajšnja družba se pov­zpne na vojaški vrh sveta. Se pa ne ogne delitvi na bogate in revne. Gosposki sloj živi v gospodarskih conah in razpolaga z vojaško-robotsko nadsilo, medtem ko siromaki životarijo izven 'Noetove barke' in se skušajo osvoboditi jarma. 

Sredi tega prerivanja se znajde nedolžna, mladoletna Sana. Pučka je na begu pred vojaško elito, saj ima neprecenljivo vrednost za vladajoče. Pri tem ji pomagata pobegla soldata Jin in Jou, ki postaneta njena varuha s tri metre visokima mobilnima kovinskima oklepoma. Sovrage kosita z granatami, jih prebadata z metrskima bajonetoma in jih z ojačenimi rokami mažeta po tleh. Smrtonosni arzenal potrebujeta, saj so nekdanji soborci resni nasprotniki.
Venus je soliden predstavnik robotskega žanra, ki ne razpolaga le z všečnimi boji med jeklenimi velikani, marveč s klasičnimi spopadi pehotne sorte. Presenetijo tudi simpatični liki, zlasti pa preobrati v zgodbi, ki je lahkotnejša od Evangeliona, vendar ne neumna. Nekaterim še boljša sodobna mecha alternativa je Code Geass.

Innocent Venus objavljeno: Joker 235
februar 2013