Revija Joker - Ko se v dlaneh zasvita

ČLANKI
stranka » članki » drkamož - tematski članki » Ko se v dlaneh zasvita
...
Sony je tudi v Evropi splavil svojo ročno konzolo naslednje generacije, playstation vita. Sneti preveri, ali naj jo kupi samo vsega sita rita.

Ne vem, kako si predstavljate naše teste strojne opreme. Mislim si, da se vam po glavah pletejo slike, kako sedimo v prostorih z veliko kovinskimi pripravami na elitnih mizah in prašnimi fikusi po kotih. Pod žarkimi lučmi zaskrbljeno stikamo glave nad preučevanimi napravami, momljamo izvedenske besede in učenjaško srepimo izza naočnikov. Za spodbudo si darujemo kandirano sadje, po koncu šihta pa gremo obedovat v izbrane restavracije.
Nič ne bi moglo biti dlje od resnice. Edini laboratorij, ki ga posedujemo, so prostori, v katerih hkrati bivamo in de­lamo, in temu ustrezno vsakdanji so preizkusi. Vite nisem bezal v sterilnem okolju ali jo ujčkal, temveč sem jo nucal tako, kakor bi jo vsak - na potepu in doma. Na poti sem jo zadegal v ruzak - kakopak v srajčki iz najfinejšega telečjega usnja, navsezadnje je draga -, z Nearom iskal ljudi in njen GPS-program izrabil, da me je pripeljal na mesto sestanka. Doma pa sem zvečer na kavču čekiral Fejsiča, dolpotegoval robo za PSP, sluhal muziko in skušal vrteti piratske filme, velik del Un­charteda pa sem preigral na latrini.
Po dvotedenskem 'supertestu' se je nabral kotel raznolikih vtisov, ki jih strnem v naslednji krovni poglavji, proti in za. Tehtnica se ni odločilno nagnila v nobeno smer. To je pač Sony, kjer v eni kleti naredijo izvr­sten hardver, nakar ga v drugi pokvečijo. Saj veš tis­to, ko v playstation 3 vdelajo kovinsko obrobo, bralnik pomnilniških kartic, čitanje SACDjev, nazajzdruž­lji­vost s PS2 in možnost namestitve Linuxa, nakar vse to ukinejo? No, to.

Ko se v dlaneh zasvita objavljeno: Joker 224
marec 2012