Revija Joker - Igranje po Nokijino

ČLANKI
stranka » članki » drkamož - tematski članki » Igranje po Nokijino
Igranje po Nokijino
...
Povezani Retro na počitnicah odkriva, kako se večnamenski onegaj n-gage dejansko obnese v mnogozabavi, medtem ko Sneti stauha golido modrosti.

Preizkusno okolje: običajni oddih na hrvaški obali. Preizkusni osebki: Retro in pol ducata mutantov, ki zaradi znižanja doze fragov delajo blblbl vso pot od LJ do HR. Preizkusno orodje: 2 x ingejdž klasik in 2 x ingejdž kjudi. Rezultati: zbrani v pričujočem dosjeju.
Nokijina konkurenca igralnemu dečku svoje glavne adute kaže v obliki večigralskih zmogljivosti, tako po modrem zobu kot GPRSju. Slednji je obvezen za povezavo s spletnim portalom N-Gage Arena, vendar v smislu izboljšane igričarske izkušnje še ni uporabljen. Za prenosno LAN-zabavo tako skrbi modro(stno) zobovje, ki ga izkoriščajo skoraj vsi naslovi. Toda ker se štirje ali več ingejdžev znajde na kupu zgolj v Nokijinih prostorih ter na veseloigernih sestankih JCTja, je verjetnost, da boste deležni takega večigralskega veselja, astronomsko majhna. Četudi bi do slovenskih kupcev prišlo vseh tisoč naprav (podatek zastopnika), ki jih je Nokia razposlala tukajšnjim razpečevalcem, je statistična verjetnost, da ga ima vaš sosed, 0,05 %. Torej, nima ga. Propagandne zgodbice, da pridemo v kafič in kojci vidimo, kdo ima engadžetino, so jalove, saj v najboljšem primeru vidimo vse prisotne modrozobe telefone. Tolikanj manj verjetno je, da ima morebitni sotekmovalec ravno naš špil, zatorej spontane razpaljotke sredi Koloseja kar odmislimo. Za večigralsko zabavo moramo biti vnaprej pripravljeni in dogovorjeni, medtem ko bo 95 % časa igranja odpadlo na puščavništvo.

Takole je videti nažiganje Ashena. Vidi se, da se vsled ozkega kota nič ne vidi. A ne vidi se niti to, da zmore pogon v najboljšem primeru izrisati deset sličic na sekundo. Diapozitivno.

Igranje po Nokijino objavljeno: Joker 133
avgust 2004