Revija Joker - Polnomastni DSi

ČLANKI
Polnomastni DSi
...
Navi XS se rokuje z DSijem XL. Kljub dimenzijskim razlikam se kar dobro ujameta, saj je konzolnik po duši VDV - veliki dobrodušni velikan.

Nintendov DS prenos­­ni trg obvladuje že šesto leto. Kljub neuglednemu videzu je na­šel pot do mnogih src in denarnic ter je dom garnizije odličnih iger. Za uspeh sta najbolj zaslužna dva zaslončka, od katerih je spodnji dotikabilen. Prvotni koncept je želel razširiti prenovljeni model DSi, ki je izšel lansko pomlad. Njegova aduta sta dve kamerici in spletna tr­govina DSiWare s špiliči, ki stanejo nekje od dva do osem evrov. Pridobitvi smo se posvetili v članku Biseri Nintendove ostrige v Jokerju 189. A čeprav ser­vis obratuje že celo leto, na njem prevladuje krš. Tudi večjih iger s podporo kameram praktično ni. A Nintendov odgovor na stagnacijo novosti ni bilo izbolj­šanje vsebin, marveč so raje porodili še četrto ver­zijo konzole. Na Japonskem jo kot DSi LL kupujejo od lanskega novembra, k nam pa je prilomastila spomladi s priimkom XL. Medtem ko ostali silijo k miniaturizaciji, je Nintendo krenil v nasprotno smer.

XL je polnokrven igralnik, a njegova medvedja zunanjost cilja na nedeljsko rabo. Snubi mame, ki bi na njem reševale sudokuje in brale recepte.

Polnomastni DSi objavljeno: Joker 201
april 2010