Revija Joker - Misija: nemogoče

ČLANKI
stranka » članki » drkamož - tematski članki » Misija: nemogoče
Misija: nemogoče
...
Prvi n-gage je bil polomijada, toda Nokia se platformi ne kani odpovedati in pošilja na trg preurejenega žlahtnika, n-gage QD. Sneti je relativno ginjen.

Da je prav trg ročnih konzolic in igričarsko usposobljenih mobilnih telefonov tisti, kjer je nemalo žvenketa sladkih novcev, čivkajo pterodaktili. Tak pohlep trgovcem pade na pamet vsakih nekaj let in da je bilo doslej še vedno tako, da jih je Nintendo z game boyjem razčetveril, jih nasadil na različno dolge tramiče in jih razkazoval v svarilo bodočim izzivalcem. Ampak zdaj, ko se začenjajo prenosna čvekala spogledovati s strojno močjo zgodnjih igralnih priprav, je položaj vsaj malce drugačen. In prav v ta relativno nezaščiten zglob na Nintendovem oklepu meri Nokia s platformo n-gage, dokaj edinstvenim združkom mobilnega telefona in igralne konzole.
Redni čitavci Jokerja veste, da je bil test prvega n-gaga objavljen v številki 124. Povedali smo, da ingejdž ima potencial, predvsem kar se tiče večigralstva po bluetoothu in skozi servis Arena, dostopen po GRPSju, da pa so Finci pri dizajnu naredili preveč spodrsljajev. Napravo je bilo treba sceloma razdreti, če si hotel vanjo vstaviti drugo kartico z igro, medtem ko si pri telefonskem pogovoru brez slušalk n-gage k ušesu tiščal postrani, kar je bilo smešno in naporno. Takisto nismo bili navdušeni nad nepopolnim MP3-predvajalnikom; odsotnostjo fotografskega aparata oziroma kamere; mankom gumba za hiter dostop do iger; nad tem, da je bilo treba v napravi obvezno imeti kartico SIM, če si želel, da sploh deluje; in ubožnim naborom dragih iger. Okrog te naše kritike se je spletla cela kolobocija, a čas nam je dal povsem prav, saj ni minilo leto, da je prispel novi n-gage, QD (QD aludira na besedo cutie, torej lušten). Če je bila enica tako noro sijajna, zakaj je potem na nasledniku popravljeno prav tisto, kar smo mu najhuje očitali?

Misija: nemogoče objavljeno: Joker 132
julij 2004

poglavja članka:

Uvod

Na zunaj

Od znotraj