Revija Joker - Štoparski vodnik po kuhariji

ČLANKI
stranka » članki » drkamož - tematski članki » Štoparski vodnik po kuhariji
Štoparski vodnik po kuhariji
...
"Ne le samo navada, ampak tudi dpodobnodt je, de shenske kuhajo," pravi Vodnik v svojih Kuharskih bukvah. Navi ga popravlja: "Naj si baba ali dec, z deesom kuhal bodesh kot za hec!"

Čeprav je izbira svežih sestavin v trgovinah večja kot kdajkoli, ljudje, sploh mladi, niso kar počez navdušeni nad kuhanjem. Težava ni v sposobnosti, saj temeljno kuharijo zmore vsak. Problem tiči v poma­njkanju volje, kajti najti je ni treba le za sam kuharski akt, ampak predvsem za idejno mozganje, na­čr­tovanje, nakupovanje in priprave. To v današnjem ča­su ni samoumevno, saj je prosti čas odmerjen skopo. Marsikomu ni do tega, da bi dragocene ure vla­gal v stanje za štedilnikom, če lahko futer hitreje in morda celo ceneje dobi že pripravljen. Dolgoročne posledice za zdravje pa niso zanemarljive.
Cooking Guide pasivni del populacije žgečka prav tam, kjer je za nova znanja najbolj dovzeten: pri igrah oziroma elektronski zabavi. Nintendov DS se z njim spremeni v veščega mentorja, ki lajša prve korake pri samostojni pripravi hrane in s tem širi splošno izob­razbo.

Štoparski vodnik po kuhariji objavljeno: Joker 181
avgust 2008


sorodni članki