Revija Joker - V n-tič gre rado

ČLANKI
stranka » članki » drkamož - tematski članki » V n-tič gre rado
...
Radota, ki gre v tiča po imenu n, Sneti ne poz­na. Ve pa, da je Nokia začetkom aprila splovila drugo generacijo servisa n-gage, ki mu uhlja morda celo ne bo spremenila v rižev narastek.

Če ne veš, kaj je Nokia n-gage, se štej za srečnega. Začetkom tisočletja je finski mobilniški orjak prišel na zamisel, da bo konkuriral Nintendu, ki je mastno služil z ročnimi igralniki, in da bo v ta namen sp­lo­­vil združek mobilnega telefona ter drkodečka. Le­­­ta 2003 so tako z velikim pompom lansirali n-ga­ge. Onegaj je bil na pogled sicer ličen in hardver v njem je bil obetaven. Ampak test v Jokerju 124 (id na st­ranki 824) je pokazal na nebroj pomanjkljivosti, od navpično postavljenega zaslona, ki je omejeval vidno polje večine iger, do nujnosti držanja naprave postrani, da ti je med pogovorom štrlela od buče, zaradi česar si bil videti kot fukjen gnom iz Helsinkov. Nokia je priznala napake, ko je le šest mesecev kasneje poslala v trgovine prenovljeno verzijo, n-gage QD. Žal je bilo prepozno, saj je mlačen vtis ostal. Naprava je ugašala in naposled - novembra 2006 je izšla zadnja igra zanjo - izginila v stampedu, ki sta ga uprizorila DS in PSP. Toda firma se ne predaja ...

N95 imajo naši ponudniki mobilne telefonije redno v subvencionirani ponudbi in je več kot soliden aparat. Tako v vlogi čvekalno-multimedij­s­ke naprave kot igralnika. Špile s servisa N-Gage 2.0 sem preizkušal prav na njem in bil impresioniran celo kot star godrnjač, vajen PSPja in DSa.

V n-tič gre rado objavljeno: Joker 177
april 2008