Revija Joker - Predmet poželenja

ČLANKI
stranka » članki » drkamož - tematski članki » Predmet poželenja
Predmet poželenja
...
Pozno, a bolje kot nikoli v Evropo prihaja Sonyjev playstation portable, igralna postaja za na pot. Z drhtečim dotikom jo Sneti podreza in sporoči vtise.

Takole rekši distributer Bofex, ko nam je zadegal v boršo dva hudobna PSPja za sekskluzivni testis naprave, ki tako širom Evrope kot pri nas uleti na trg 1. septembra: "No, z igricami bomo videli, kako bo."
Midva z LordomFebotom pa v en huronski glas: "Z igrami, ne z igricami! Z IGRAMI!"
"Aha, aha, jasno, z igrami. Saj se bomo navadili."
Na to, da je izrazu 'igrica' odklenkalo, se bo dejansko treba navaditi. Playstation portable resda držimo med dlanema in vanj drezamo kot v mobilnik, game boy advance, DS ali karkoli drkamoževskega že. A njegov videz in strojne sposobnosti so kilometre pred vsem, kar je doslej označevalo trg prenosnih igrarskih naprav. Naj bodo simpatije opazovalca do Nintendovih ročnih konzol, zlasti do inovativnega DSa, še tako močne - že ob prvem pogledu se je nemogoče izogniti vtisu, da je ta reč iz drugega sveta. Nakar se občutek prehoda na naslednjo generacijo popotniške zabave ducatkratno ojača, ko te po očeh lopne veliki, svetli, razločni zaslon iz tekočih kristalov, kjer se zarolajo poligonske podobice, nič kaj slabše od PSPjevega dnevnosobnega bratranca playstationa 2, ali hollywoodska uspešnica kalibra Crknila bom Billa. Ja, daleč smo prišli od plastik-fantastik zmenet s ČB-ekrančki in blip-blip zvokom, s katerimi so se prešerno zabavali otroci ter piflarski, družbi neprilagojeni hardcore gejmerji. PSP pač ni videti zdoma v aktovki uspešnega poslovneža, med manikiranimi prsti vrhunske manekenke, na bogataški jahti, ob medenici Applovemu ipodu. Kmalu po japonskem in zlasti po ameriškem izidu je portabilni playstation za splošno publiko postal statusni simbol, ki okolici da vedeti, da si l33t, ne da si g33k. Da si bejba, ne beba (ali bebo). Takisto pa so ga požegnali vsakovrstni igričarji in poznavalci, saj naprava z močnim drobom, večpredstavnostnimi funkcijami ter široko podporo obeta odlično nabijaško-zabavnjaško izkušnjo. Pokažite mi ročno konzolo, ki ji je predtem uspelo v enaki meri navdušiti tako ene kot druge, in moj PSP je vaš.

Predmet poželenja objavljeno: Joker 145
avgust 2005