Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » drkamož - tematski članki
Uredi seznam
Novi 3DS (J260)
Še vsak Nintendov ročni igralnik je dobil vmesno nadgradnjo. Običajni game boy se je prelevil v game boy advance, ta se je razširil z verzijo SP, DS je DSi postal in zdaj je aktualni 3DS deležen izvedenke z oznako 'new'. Ta ni obvezna, je pa fina in 3DSneti jo je hitro vzel za svojo.
Pisatelj: Sneti
Gorostas Sneti dobi v roke večjo inačico konzole 3DS, nedvoumno klicano XL. Na njej igrice zaradi večjih zaslonov eXa še hitreje.
Na mobilijah so se razpasle igrice z zgodbo. O pekarni. Sušiju. Križarjenju. Nogometu. Vesolju. Celo toplicah! Kakšne pravljice so to, s pikslastimi zenicami preveri Navi. Ko spet zamežika, so minile dolge ure in baterija je prazna.
“Stereoskopska školjka mešanih občutij,” se je aprila lani glasil naziv testisa nove Nintendove ročne konzole 3DS, ki se je zaključil s poglavjem “Zaenkrat nein, danke.” Na pragu naslednjega poletja Sneti preveri sodbo.
Sony je tudi v Evropi splavil svojo ročno konzolo naslednje generacije, playstation vita. Sneti preveri, ali naj jo kupi samo vsega sita rita.
Igranje oziroma zabavanje z me­šanico navideznega in resničnega postaja če­dalje bolj uporabljan trik. Pogosta je uporaba kamerice, še korak dlje pa gre prilaganje fizičnih dodat­kov in celo pravih igrač, pri čemer v zamislih vodijo Applove mobilne naprave. Navi priredi spoznavni večer iphona in lego kock!
Pisatelj: Sneti
Nevoščljiv konkurent bi uspešnost Grand Theft Auta 3 bržda pripisal temu, da je bil izredno privlačen za imigrantski sloj družbe, ki mu je blizu delinkventsko dogajanje, predstavljeno v igri. Nestrpnež bi nadaljeval, da preprosti priseljenci od vekomaj čislajo playstation 2, saj se dobro poda njihovemu umskemu dometu in slogu obla­če­­nja. Baje, da so ob splovitvi igre celo zapazili turške, mehiške, senegalske in pakistanske mladeniče po raz­lič­nih deželah, kako igro kupujejo z napisanim naslovom ozi­roma plonkcem v roki. Ako je v tem sovraž­nem govoru kaj resnice, ni znano. A danes, deset let kas­neje, po­čefurjeni LordFebo smukne v šuškavac Seržotakini in si da brez odpiranja ust veliko opraviti s svojim telefonom.
"“Ti,"” sem Sneti rekel Jurecu na dan splovitve Nintendove nove konzole, “"a boš kupil 3DS?”" “"Ma ne,"” je rekel in nenavdušenost je grdo pogledala celo skozi tisti pojoči koroški naglas. "“Nič pametnega ni od iger."” Drži. A do te nezaslišanosti se še vrnemo. Gremo od začetka.
Navi se zapre v žepni studio, od koder puha in poka. Ko odpre vrata, ven pokuka osmojena glava. Naredila je lastno igro!
Navi XS se rokuje z DSijem XL. Kljub dimenzijskim razlikam se kar dobro ujameta, saj je konzolnik po duši VDV - veliki dobrodušni velikan.
Kavbojc, ljubitelj rodea in amaterski bavitelj z elektronsko glasbo, se židano poigra z žepnima pripomočkoma za glasbeno produkcijo.
Gojka (J195)
Nasprotja se privlačijo in Sneti je zaljub­ljen v majhne, lepe stvari. Se je rodila nova romanca, ko je dobil PSP go?
Navi spodreca krilo in zabrede v povodenj avantur, ki je zajela nič hudega sluteči DS. Skoraj ji zdrsne, a se s perescem v zadnjem trenutku zavihti na suho.
Navi se naklonjeno ozre na svoj zvesti DS. Pokrovaška rodbina je prehodila dolgo pot, po novem pa bo imela v imenu črko i.
Sneti in Luni si prisvojita novi ipod touch in ga vpogledata. Med­tem ko se slednji ukvarja s hardverom, se prvi osredotoči na njegovo igrarsko plat. Kasneje se nadvse želita dotakniti drug drugega. Še dobro, da sta fizično pol Slovenije narazen.
Sneti zaradi nezgode ve, kako boleč je lahko orenk zvin gležnja. Toda v nesreči ni sam. Zraven njega je na prisilnem počitku černa deklina, ki je še nedavno plesala kot vražička, sedaj pa žalostno strmi v obzorje.
Zgodilo se je: noro raz­vpita serija Guitar Hero je dospela tudi na ročne konzole, v tem primeru Nintendov DS. Aggressor žaga na avtobusu, da stare mame padajo v nezavest, punce pa norijo. V principu.
"Ne le samo navada, ampak tudi dpodobnodt je, de shenske kuhajo," pravi Vodnik v svojih Kuharskih bukvah. Navi ga popravlja: "Naj si baba ali dec, z deesom kuhal bodesh kot za hec!"
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA

november 2017
Oznanila: BlizzCon, zgodbi iz kock, Tamagočiji ..., vedež: sevanje, Made in China, anali: kinect, igrovje: Gran Turismo Sports, Super Mario Odyssey, South Park: Fractured But Whole, Call of Duty WW2, Ys VIII, Guardians of the Galaxy, Rock of Ages 2 ..., testisi: nokia 8 in iphone X, slikosuk: Thor, Star Trek Discovery, aktualne nizike ..., črkožer: prepovedane knjige ...

Rubrike člankov