Revija Joker - Božji obiskovalci iz vesolja

ČLANKI
stranka » članki » vedež » Božji obiskovalci iz vesolja
...
Veliki znanstveniki, razsvetljeni bogoslovci in čisto navadni Jožeti si v trenutkih filo­zofskega navdiha postavljamo največja vprašanja: kako smo ljudje nastali in kaj počnemo na tej modri krogli v neuglednem predmestju Rimske ceste? Nekateri v is­ka­nju odgovorov nagovarjajo Boga, drugi analizirajo zakone narave, spet tretji razvijajo svoje, mnogokrat nenavadne teorije. Šerlok se v iskanju daljnih prednikov pridruži slednjim, ki zrejo med zvezde in drezajo v dvojno vijačnico svojega DNKja. Morda pa kje tam tičijo skrivnostni začetki človeštva?

Od tedaj, ko je vse življenje v enocelični obliki plavalo v pražupci, do viso­kotehnološke sedanjosti so se st­vari tako zelo spremenile, da nekateri tega fenomena enostav­no ne morejo pripisati materi naravi. Z dokazi podprta teorija evolucije bradatega strica Darwina se jim zdi nepopolna ali celo napačna. A to niso le goreči TV-pridigarji iz južnih držav ZDA, temveč oh­lapno povezana skupina piscev in raziskovalcev, ki enako neugnano zagovarjajo svojo različico človeškega razvoja, imenovano teorija starodavnih vesoljcev oziroma astronavtov. Njeni zagovorniki so prepri­ča­ni, da so nas nekoč v prazgodovini z obis­kom po­čas­tila bitja iz drugih kotičkov vesolja in poma­gala na­­ši vrsti, da je postala to, kar je danes - najbolj brih­tna in razvita oblika življenja na Zemlji.

Kaj vidite na zgornji fotografiji? Gre za podobo vesoljčka in njegovega frčoplana? Ali samo za por­tret faraona in naključni hieroglif? Je fotografija prava ali ponarejena? Velikokrat je na žalost tako, da ljudje vidijo tisto, kar želijo videti in ne nujno tisto, kar je objektivna resnica. Zgodovina je bila v preteklosti sicer res mnogokrat potvorjena in pri­re­jena, a vsaki neumnosti vseeno ne kaže verjeti.

Božji obiskovalci iz vesolja objavljeno: Joker 227
junij 2012