Revija Joker - Božjast

ČLANKI
stranka » članki » vedež » Božjast
...
Neki Yohan se ves penast zažene v knjige in izbrska zanimiv podatke o povezavi epilepsije z življenjem pred zaslonom in pod disko kugljo.

Jureta sem komaj prepričal, da mi je posodil svojo poslednjo trofejo: da Splinter Cell! Komaj sem čakal na ta trenutek. Namestitev je končana. Takole, nastavitve vse na maksimum, moj radeonček to vse zmore. Zdaj pa gremo. Whoaaa. To 0wna. Whuaaa, glej tega sovraga, kakšne barve, kakšni detajli, kako hitro laufa, kako to poka, kako ... Mnnn ... Kaj je ta čuden okus v ustih ... In zakaj postaja vse svetlo ...
Zavem se čez slabe pol ure, pod stolom, zvit v gubo, z razbijajočim srcem in povsem brez pojma. Kaj se je zgodilo? Kot bi me nekaj povozilo ...
Ta dogodek ni osebna izkušnja, temelji pa dokaj verno na podobnih pripovedih udeležencev na www.healthboards.com, kjer ima v forumu svojo izbo tudi resna bolezen, imenovana epilepsija, padavica oziroma božjast.
Nekoliko starejši bralci se bržda spomnite legendarnega Qjevega vedeža o računalniško izzvanih boleznih (hemoroidi, tretje oko in podobno). Na seznam je bila visoko uvrščena tudi ta bolezen, ki jo lahko, kot smo izvedeli iz članka, sproži zunanji dražljaj v obliki utripajoče svetlobe. Takih je v večpredstavnosti ničkoliko, predvsem v računalniških in konzolnih igrah, ne glede na njihovo sodobnost ali zastarelost. Že dolga leta lahko tako v priročnikih takoj na začetku čitate opozorilo, da špili niso primerni za ljudi, ki imajo težave z epilepsijo. O tej problematiki pišejo v strokovnih in družinskih revijah, ljudje pa sprašujejo po internetnih forumih in iščejo nasvete pri spletnih zdravnikih. Zato bomo še mi razložili nekaj uporabnih in fascinantnih dejstev o božjasti, tej skrivnostni, zaznamovani in nevarni bolezeni. Kaj se ve, kdaj predani igričar naleti nanjo!

Božjast objavljeno: Joker 132
julij 2004