Revija Joker - Kruh, ki teče

ČLANKI
stranka » članki » vedež » Kruh, ki teče
...
V pasjih dneh ni boljše osvežitve od vrčka zlatorumene tekočine. Da le ne bi z njo pretiravali, poreče Quattro in obelodani nekaj resnic o njegovem veličanstvu pivu.

Pivo je z nami od pradavnih časov in njegova priljubljenost samo še narašča. Lani so pivovarne spravile v promet 175 milijard litrov te opojne substance in nič ne kaže, da bi številka pričela padati. Še več, če bo res prišlo do globalnega segrevanja, bo poraba kvečjemu narasla. Pa veste, kaj poganjate po gr­lu? Znate ločiti med kvašeno packarijo in vrhunskim ležakom? Vam je jasno, zakaj nad našim pivom Angleži vihajo nos? In odkod guinness dobi kot smetano gosto peno? Ste stari več kot 18 let?
No, leta niso ovira, da se o pivu ne bi poučili, zlasti pa ne, da bi ga po grlu ne poganjali odgovorno. Dokler človek meni, da je pivo za pribit se ga, ali celo zgolj splakovalnik za kake bolj žešče substance, tako dolgo ga bo konzumacija piva vodila v propad. Tisti, ki se že od malih nog nauči ceniti ta vrhunski proizvod, pa ga ne bo spravljal na slab glas. Sr­kal ga bo po pameti in z užitkom. Kak­šen pivec torej želite postati?

Moosehead, najstarejša kanadska pivovarna, je dandanes najbolj znana po noro smešni kraji to­vornjaka piva, namenjenega v Mehiko.

Kruh, ki teče objavljeno: Joker 181
avgust 2008


sorodni članki