Revija Joker - Ko odjekne strel

ČLANKI
stranka » članki » vedež » Ko odjekne strel
...
Po tistem, ko smo pred dvema mesecema spoznali vrste sodobnega st­relnega orož­ja, bi zdaj vsi radi vedeli, kako pošiljati krogle okoli vogala. Aggressor vas skuša naučiti, da se resničnost ne podreja domišljijskim zakonom.

Igre morajo biti zabavne, zato temu največkrat podredijo dobršno mero realizma. Temu se ima­­mo zahvaliti, da svinec iz krepel ne glede na raz­­daljo leti naravnost in zadene v hipu, mi pa smo frajerji, ker smo napravili trojni headshot iz obrata v skoku. A kot bi vam znal povedati vsak ja­ger ali rekreativni strelec, bi neučakana mulčad ob križih in težavah zadevanja s pravim orožjem urno izgu­bila živce, zaradi neodgovornosti in nespretnosti pa nemara še kak del telesa. Z orožjem se pač ne gre igrati. Razen če je virtualno.
Strelna balistika, ki odreja gibanje krogle od trenutka, ko pritisnemo na sprožilnik, do zaustavitve v cilju, namreč potrebuje hudo dosti pozornosti. Brez poznavanja nje je orožje švoh ­uporabno. Zato si bomo og­le­­da­li, kako se krogle gibljejo zares, v drugem delu član­­ka pa, kako z orožjem ravnati odgovorno. Gre za enega zahtevnejših vedežev, a tudi za površne bralce se bo našlo veliko zanimivih omemb. Osredotočili se bomo na ročno strelno orožje, se pa bo kaka beseda dotaknila topništva. Ker imamo velik kabum radi vsi. Ra­zen tistih, ki jim je namenjen.

Ko odjekne strel objavljeno: Joker 180
julij 2008


sorodni članki