Revija Joker - Diagnoza: RAČUNALNIK

ČLANKI
stranka » članki » vedež » Diagnoza: RAČUNALNIK
Diagnoza: RAČUNALNIK
...
Naše vsakodnevno zijanje v zaslon lahko ima zelo nepredvidene posledice. Da vam predoči vso grozo računalništva, Quattro vkup zbere nekaj najbolj grozljivih bolezni, ki vam lahko zavdajo.

Vsi, ki se ukvarjamo z računalniki, se sčasoma navzamemo morbidnih navad, ki pa vsaka po svoje pripomore k temu, da iz močnih, lepo raščenih in definiranih kmečkih fantov postanemo bebljajoče deformirane slinaste spake. Dasiravno si nihče od nas sprva ne želi tega, je pot degeneracije tiha, počasna, a vztrajna. Družba zaprepadeno gleda naš popolni razkroj, skorajda dekompozicijo, sami pa ga dostikrat niti ne opazimo. Le ko se po nekaj letih ozremo v zrcalo in se proti nam zareži brezzoba, plešasta, trioka spaka, pričnemo razmišljati, v kateri igri smo se že srečali. Preprečite preobrazbo v zombija in sledite našim nasvetom!
Marsikdo mi bo očital, češ, kaj bo veterinar vedel o humani medicini. A vsi, ki se resno posvetijo računalniškemu svetu, so nekako izbrisani iz človeške vrste, zategadelj je moje znanje povsem na mestu. Kakopak ne nameravam spisati enciklopedije, predstavil bom le dober ducat bolezni, simptomov in deformacij, ki vas lahko prizadenejo zaradi ur zijanja v osvetljene ali malo manj osvetljene zaslone.

Diagnoza: RAČUNALNIK objavljeno: Joker 96
2001


sorodni članki