Revija Joker - JCT napade Legoland

ČLANKI
stranka » članki » vedež » JCT napade Legoland
...
Naj mi dolgoletni čitavec Jokerja oprosti, zakajti slično tematiko smo v alinejasti obliki obdelali še za časa dvomestne številke revije. A vsled interesantnosti in trenutnega lego navdušenja si ga drznem v nadgrajeni, obogateni obliki ponovno predočiti. Jazst sem LegoFebo, največji lego striček.

Moje prve pomneče izkušnje z lego kockami so bile s tistimi iz sredine sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ki sem jih nasledil od svoje sestre. Ne glede na to, da sem se celotno otroštvo večinoma špilal z vesoljskimi kompleti, s katerimi sem prišel v Guinnessovo knjigo rekordov, imam
v najlepšem spominu ravno igranje z onimi prvimi, osnovnimi, vsenamenskimi elementi. To so bili časi, ko so bile kocke kocke tudi dobesedno in si konjiča zgradil iz dvanajstih gradnikov, ne tako kot danes, ko je enokosni odlitek. Sodobne legice so na žalost marsikaterega starejšega nostalgika skrenile iz prvobitne smeri, saj v večini primerov puščajo domišljiji bore malo svobode. A ne glede na vse nenavadne poteze, čudne serije in pretirano rabo licenc tipa Harry Potter, Disney, Star Wars, Jurassic Park ter Spider-man mi je znameniti rudeči logotip še vedno pri srcu. Zato se ob vsaki priložnosti podam med igračarske police, spustim na pašo otroško zvedavost in z zanimanjem pregledam vse, od duplo železniške postaje prek grajskih in mestnih šatulj do največjega technic ferrarija. Često potresem kako škatlo, saj je legicam lastni zvok pravi balzam za moja ušesa. In če si kaj res močno zaželim, mi za to ni treba moledovati, rotiti, proseče gledati, cepetati ali se vrešče metati po tleh. Temeljna prednost odraslega otroka.

Barvitosti Legolandu ne manjka in kot je navada vsako leto dogradijo kakšen nov objekt.

JCT napade Legoland objavljeno: Joker 158
september 2006

poglavja članka:

Uvod

Legoštorija

Legoland

okvirčki:

Legofaktovje