Revija Joker - Šola za poslovno večpredstavnost

ČLANKI
stranka » članki » vedež » Šola za poslovno večpredstavnost
...
Kaj dobimo, če križamo informatika s hobotnico? Nimam pojma, ampak zna pa gotovo zelo hitro menjavati žarnice, odgovori Yohan.

Ker gojenje tulipanov ni več nevemkako moderno in kruhabilno, smo ljudje izumili računalnike. Čemu so namenjeni, najbrž veste, saj so vam jih, vsaj mlajši generaciji, položili v zibelj. Odsihmal kompjuter na vsakem koraku brcamo v izobraževalne procese. To je posledica bliskovite reorganizacije kadrovništva, ki smo mu priče v zadnjem desetletju ali dveh, odkar je informacijska tehnologija zavladala svetu. Ostareli inženirji so se okorno učili tapkati po prvih zaresnih multimedijskih pomagalih, kleli so uporabniške vmesnike, medtem ko so se jim redki šmrkavi inženirčki smejali, ter se dnevno selili po svetu na stroške delodajalcev, da so lahko zadovoljili najpotrebnejše stranke. Teh ni ne manjkalo, niti niso gledale na peneze. Potrebe po novih delavcih z dotlej nikoli videnimi sposobnostmi so eksplodirale. Iskani so bili programerji, načrtovalci podatkovnih baz, postavljalci omrežij, elektroni so se selili v poslovne sisteme, transakcije so našle nov dom v žicah, v zadnjem času tudi v zraku. Kreativci in IT-vizionarji so postali povsem svoja kasta, nesramno bogata, slavna. Zaradi neverjetne širitve teh kibernetskih poljan pa so ljudje, ki so obvladali vse, ratali redki kot bele ovce ponoči. Rešitev je bila v obvladovanju zgolj določene informacijske smeri.

Osnove postavljanja besedil (prelom) za tiskovine so prav gotovo eno od znanj, s katerim si je v sodobnem svetu moč zaslužiti precej hlebcev.

Šola za poslovno večpredstavnost objavljeno: Joker 141
april 2005


sorodni članki