Revija Joker - Žarčenje izobilja

ČLANKI
stranka » članki » vedež » Žarčenje izobilja
...
Aggressorju ob ušesu zraste tretje oko, s katerim si ogleda, če se to morda ni pripetilo za­-radi sevanja naspidiranega wi-fi usmerjevalnika ali tele-fona. Pogrunta, da zaradi takšne radiacije ne moreš postati superjunak.

Med koristmi tehnološkega napredka važno mesto zaseda brezžičnost. Iznajdba radijske komunikacije na prehodu v 20. stoletje je poskrbela, da so brzojavke hipoma dospele tudi na ladje. Danes si ne moremo predstavljati, da bi televizor upravljali brez daljinca ali avto odklepali ročno, telefoni na špagi pa so le še spomin tistih, ki jih že malo grabi v križu. Wi-fi nam po zraku dostavlja vse od nizik do muzike in stopamo v obdobje, ko se nemara udejanji celo veliki sen Nikole Tesle, brezžična distribucija elektrike. Pri vsej tej dejavnosti informacije na daljavo tovorijo elektromagnetni valovi. Tako s fona do bluetooth slu­šalk kot s satelita v orbiti do antenskega krožnika ali z nadzorne postaje do RC-avteka. 
To pomeni, da se moderni človek nenehno kopa v nevidnem sevanju, ki ga oddajajo wi-fi routerji, mobiteli in sorodne naprave. Ob omembi radiacije dosti ljudi stisne pri srcu, kajti černobilska nesreča je zakoreninila prepričanje, da pomeni nevarnost za nastanek raka, okvar zarodkov in lijavico. Strahove spodbujajo senzacionalistične objave, ki rednim uporabnikom mobitelov napovedujejo tumorje, kakopak vkup z oglasom za ščitnik za samo nekaj-celih-devetindevetdeset evra. Koliko vode pijejo takš­na opozorila? Se ljudje res nezavedno obdajamo z napravami, ki nas bodo sčasoma zmutirale v grbave bradavičarje?? Navsezadnje s podobnimi procesi v mikrovalovkah presneto dobro kuhamo biološko tkivo, dočim radijske oddajnike obkrožajo visoke ograje! A po drugi plati ni dnevna svetloba nič drugega kot EM-sevanje, pa se strinjamo, da ni dobro stalno čepeti za zagrnjeno zaveso.

Žarčenje izobilja objavljeno: Joker 291
oktober 2017